O parkiranju, majmunima, pticama i letećim automobilima

Ko preživi pričaće

Piše: N.L.; foto Bujanovačke

Bujanovac, 4. decembar 2018.- Slike koje vidite napravio je naš reporter u ponedeljak, na pazarni dan, oko 14 sati.

Ne možemo reći da je ovo naša svakodnevnica, ali jeste svakako prizor sa kojim se Bujanovčani prečesto suočavaju, posebno pešaci, koji da bi stigli tamo kuda su naumili moraju da koriste razne akrobatsko-slalomske veštine.

Da budemo ko Bojan Križaj, ako ga se sećate, mada se ni on u Bujanovcu ne bi snašao.

Da sve bude još strašnije, posebno je ugrožena bezbednost dece!

Slike su, konačno, paradigma bahatosti ali i nečinjenja nadležnih zbog čega je prolazak trotoarom od zgrade opštine ka ulasku u grad postao gotovo pa nemoguć.

Ne, nije ovde problem gradilište koje vidite, čovek jednostavno ima pravo da zida i nema drugi način za to.

U konkretnom slučaju veći problem predstavlja vozač golfa koji bi zbog ovakve bahate uzurpacije trotoara, na mestu koje ionako predstavlja “usko grlo”, u drugom gradu bio žešće kažnjen a u drugoj državi moguće i hospitalizovan.

Pešake, ako prežive krivinu kod opštine, prepreke čekaju i u nastavku, o čemu smo nekoliko puta pisali, ali bez rezultata.

Leva strana trotoara od krivine pa do Uluce Kralja Milutina potpuno je zakrčena uglavnom havarisanim vozilima pa je hodanje kolovozom jedino rešenje.

Slična situacija je i prekoputa, na “novom trotoaru”, gde svoja vozila komotno parkiraju vlasnici radnji i ko zna ko još, prethodno skinuvši stubiće koji su to sprečavali.

A kako niko, posebno oni koji za to primaju plate, ne reaguje zbog primitivizma, nekulture i kršenja zakona, Bujanovačke se nadaju da će problem ipak biti rešen u dalekoj budućnosti kad budu izmišljeni leteći automobili. Ili da sačekamo neku novu evoluciju pa se pretvorimo u ptice. Majmuni smo, izgleda, postali odavno.

Ako preteknemo do tad.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *