“Dosije novinar” nova knjiga Vojkana Ristića

Izvor: VranjeNews, Bujanovačke

Bujanovac, Vranje, 11. decembar 2018.- Knjiga koja se čita u jednom dahu. Izvanredno i iskreno napisana. Ovo je istovremeno opelo jednoj zemlji, omaž jednoj profesiji, esej o mentalitetu jednog nesrećnog naroda, geopolitička studija, oda ljubavi posvećenika prema medijima, urednicima, kolegama – napisala je prof. dr Neda Todorović, urednica najnovije knjige vranjskog novinara i publiciste Vojkana Ristića.

Novi Ristićev uradak, autobiografski esej, došao je u produktivnoj autorovoj fazi, ubrzo nakon što je objavio roman „Engleski izdavač“(Čigoja štampa) i u momentu kada već sprema narednu knjigu.

„Dosije novinar“ ima tri velika poglavlja.

Prvo „Reč sećanja. Od juče, za sutra“, drugo pod nazivom „Uživanje u vrlinama profesije – na pravcu uspona“ i treće „Spomenar – Tačka na nedohvatljivom vrhu olovke“.

Knjiga je, dodaje urednica, „i autobiografija, i udžbenik, veliko svedočenje o vremenu i ljudima, žurnalistička biblija za mlade koji tek dolaze, da pred vratima profesije u koju ulaze ne ostave baš svaku nadu„.

– Čast mi je što sam imala priliku da budem urednica ove knjige. I što je autor bio i ostao najplemenitiji izdanak naše škole, katedre za žurnalistiku Fakulteta političkih nauka u Beogradu – konstatovala je prof. dr Neda Todorović.

Ovo je četrnaesta Ristićeva knjiga. Objavljena je u izdanju Udruženja književnika Vranja, u okviru biblioteke „Hadži Todor Dimitrijević“.

Štampana je uz podršku Grada Vranja, u okviru programa sufinansiranja projekata iz oblasti kulture i izdavaštva za 2018. godinu.

Knjiga se može kupiti u bivšoj knjižari Nolita i kod kolportera Žuće u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *