Novogodišnje ukrašavanje trga iz budžetske rezerve

Piše: N.Stevanović; Foto Bujanovačke: Prošlogodišnje postavljanje rasvete

Bujanovac, 10. decembar 2018. Opštinsko veće je na sednici održanoj u ponedeljak donelo odluku o izdvajanju 400.000 dinara za kupovinu novogodišnje rasvete.

Sredstva za „ulepšavanje trga“, kako je rečeno na sednici, biće izdvojena iz tekuće budžetske rezerve što znači da kupovina rasvete nije planirana budžetom za ovu godinu.

Rasvetu i ukrase koji su prethodnih godina krasili trg Opština je rentirala, ali niko od nadležnih u lokalnoj samoupravi nije mogao da nam kaže od koga i po kojoj ceni.

Zbog čega je opštinska vlast donela odluku o kupovini praktično „u minut do 12“, Bujanovačke su pitale zamenika predsednika opštine Stojanču Arsića, koji nam je odgovorio da je on zagovarao i veći iznos od izdvojenih 400.000 dinara.

Beograd je za novogodišnju rasvetu platio 2 miliona evra, u Novom Sadu još uvek i ne znaju koliko će da ih košta, a tu su i ostali veći gradovi. Ne ide da Bujanovac ostane bez ičega“, rekao je Arsić.

Lokalna samouprava je, kao što smo rekli, prethodnih godina ukrašavanje gradskog trga plaćala kao uslugu – određena firma je postavljala svoju rasvetu, objasnio je načelnik Odeljenja za finasije Boban Pavlović, ali ni on ni Arsić nisu imali podatak koliko je ta usluga koštala.

Agron Avdiu, načelnik Odeljenja za javne nabavke i član istoimene komisije, kaže da ima dovoljno vremena da se sprovede postupak javne nabavke.

„Pošto je to narudžbenica pozvaćemo najmanje tri potencijalna ponuđača i cela procedura ne bi trebala da traje duže od nedelju dana“, rekao je Avdiu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *