Procedura za čišćenje snega: Građani zovu Opštinu, Opština Saba Belču

Piše: N. Stevanović; Foto čitalac: most kod Jugokopa

Bujanovac, 17. decembar 2018.-Preduzeće Saba Belča, zaduženo za čišćenje snega na teritoriji Bujanovca, na teren može da izađe tek na poziv iz opštine.

Meštani okolnih naselja takođe moraju da od opštine zatraže intervenciju kako bi i kod njih stigle mašine za čišćenje, objašnjava proceduru čišćenja snega Ćanija Salihi iz opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije.

Bujanovačkim se juče u nedelju i danas javio veliki broj naših čitalaca iz okolnih naselja koji kažu da su gotovo zavejni i odsečeni.

Posebno su ugroženi Karadnik, Žbevac i Ljiljance. Jedan od čitalaca poslao nam je i jutrošnju sliku zavejanog i zaleđenog novog mosta kod Jugokopa, uz komentar da liči na stazu za skijanje.

-Reakcija opštinskih službi zaduženih za održavanje puteva tokom zime u nedelju je bila blagovremena i u skladu sa ustaljenom praksom, smatraju u nadležnom Odeljenju za razvoj i investicije.

Nedugo nakon jučerašnje najave Ćanije Salihija iz pomenutog odeljenja da će mehanizacija preduzeća „Saba Belča“ početi sa čišćenjem snega na ulicama grada  to se i desilo.

Ipak, s obzirom da su Bujanovačke juče dobile informaciju iz preduzeća „Saba Belča“ da je mehanizacija spremna, ali da se čeka poziv iz Opštine, Salihija smo pitali da li je trebalo ranije reagovati i zbog čega se čekalo.

-Tačno je da preduzeće „Saba Belča“ mora da sačeka naš poziv da bi angažovalo mehanizaciju. Smatram da su ulice očišćene na vreme i da se reagovalo odmah po prestanku padavina jer je to ustaljena praksa svuda pa i kod nas. Jednostavno nismo dovoljno bogati da bismo mogli da priuštimo da čistimo sneg dok još pada, rekao je Salihi za Bujanovačke.

Na predočene pritužbe koje su stigle Bujanovačkim iz okolnih naselja, u kojima se kaže da tamo nije intervenisano i da su putevi i dalje pod snegom i ledom, Salihi pojašnjava proceduru.

„Potrebno je samo da nadležni iz mesnih zajednica ili policije jave našoj službi i u najkraćem roku ćemo reagovati – koliko sam upoznat takvih poziva juče nije bilo, kaže Salihi.

Ali Aslani iz Štaba za vanredne situacije je za Bujanovačke izjavio da je situacija u brdsko – planinskom području opštine stabilna i da tokom vikenda nije bilo poziva ni potrebe za reagovanjem.

„Očekujem sednicu Štaba u narednih nekoliko dana kako bi se dodatno razjasnile procedure, ali i pored toga pratimo stanje na terenu i spremni smo da reagujemo u svakom trenutku“, kaže Aslani.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *