Inspekcija obećala kraj parkiranju na trotoarima (Video)

Piše: N. Stevanović

Kako se prolazi trotoarom u glavnoj ulici ka centru

Gepostet von Bujanovačke am Montag, 17. Dezember 2018

Bujanovac, 18. decembar 2018. -Opštinska inspekcija od utorka sprovodi pojačanu kontrolu zauzeća javnih površina, posebno se fokusirajući na nepropisno parkiranje na trotoarim, rekao je za Bujanovačke Agim Rašiti, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.

Sudeći prema njegovim rečima, nepropisnom parkiranju prvestveno na trotoaru duž glavne ulice, ali i ostavljanju havarisanih vozila, na šta su Bujanovačke više puta ukazivale, je odzvonilo.

„Naložio sam Saobraćajnoj i Komunalnoj inspekciji da se trenutno stanje dovede u red“, rekao je za naš portal načelnik Agim Rašiti.

Osim desnog trotoara od ulaza u grad ka opštini, naši čitaoci javljaj da je i od Ulice Josifa Janjića napravljeno svojevrsno “groblje” havarisanih vozila.

Da u glavnoj ulici stvar bude još gora, u dobroj meri je zauzet i suprotni, novi trotoar, pošto su poskidani zaštitni stubići pa je pešačenje pretvoreno u pravu vratolomiju, posebno kada padaju kiša ili sneg.

Ovde ne treba posebno skretati pažnju da su pešaci prinuđeni da se kreću veoma prometnom ulicom, a najgore od svega je što se među njima i deca.

Nadležni kažu da će se Za nepropisno parkiranje će se izdavati prekršajni nalog u iznosu od 10.000 dinara, koji će biti prepolovljen ukoliko se uplata izvrši u roku od 8 dana.

Vlasnicima havarisanih vozila će najpre biti ostavljan rok od 48 sati da sami uklone vozilo sa trotoara ili druge javne površine.

Bujanovačke će pratiti koliko će trajati rešenost inspekcija da „zavedu red“, i o tome bas redovno izveštavati.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *