Mališani iz Vrtića dočekali Deda Mraza sa drugarima migrantima

Piše: N. Stevanović; foto: čitalac 

Bujanovac, 21. decembar 2018. –U Predškolskoj ustanoviNaša radost u petak je izvedena predstavaDeda Mraz i tri jelkekoju su, za decu iz vrtića i njihove roditelje, ali i decu iz Prihvatnog centra za migrante u Bujanovcu, pripremile vaspitačice vrtića.

Bujanovački mališani i deca migranti su ovu priliku iskoristili da se upoznaju, razmene novogodišnje želje i naravno, da se igraju.

Bujanovac kao grad, ali i naša ustanova pokazuju otvorenost za sve ljude bez obzira na to odakle dolaze. Nama je najbitnije da deca rastu u sigurnom, lepom i podsticajnom okruženju, da se druže i učestvuju u ovakvim priredbama zajedno“, rekao je direktor PU “Naša radostMilovan Aleksić.

U okviru Podrške Evropske unije u upravljanju migracijama u Srbiji, prostorije za boravak i igru dece u ovoj ustanovi su dodatno opremljene, kako bi deca imala više prostora za razvoj veština i ugodan boravak tokom predškolskog obrazovanja.

Nama je drago da možemo da doprinesemo srećnom detinjstvu svakog deteta i učinimo njihovo vreme tokom predškolskog obrazovanja ispunjeno igrom, razonodom, ali i učenjem”, reklaje Jelena Marić Luković iz Podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *