Skupština: Naprednjaci napustili zasedanje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. decembar 2018. Nakon što je vladajuća većina odbila zahtev odborničke grupe oko SNS da se na sednici lokalne skupštine koja je u toku, raspravlja o izveštajima korisnika budžeta o utrošku sredstava u prethodne dve godine, kao i predlog o formiranju komisije o tri kapitalna projekta, naprednjaci su napustili zasedanje pre rasprave o budžetu opštine za narednu godinu.

Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović je zahtev da se u dnevni red uvrste izveštaji  korisnika budžeta o načinu trošenja para poreskih obveznika obrazložio “saznanjima da postoje nepravilnosti i neregularnosti, posebno u korišćenju subvencija za poljoprivrednike, podsticaja za preduzetnike i u sportskim klubovima”.

“Imamo informaciju da su u ovoj godini preduzetnici osnivali firme neposredno pre konkursa, a da su te iste firme zatvarali odmah po dobijanju podsticajnih sredstava. Kakav je to privredni razvoj?”, upitao je Mitrović.

Miodrag Milković iz iste odbrničke grupe je ponovio svoj zahtev sa prošle sednice tražeći formiranje komisije koja bi utvrdila kako su  trošena sredstva u tri velika projekta – transfer stanici, uređenja korita Trnovačke reke i puta Zarbince-Muhovac.

“Taj što ne radi kako treba misli da svi rade pogrešno”, replicirao je zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, dodavši da će na narednoj sednici pokazati dokaz “kako se namerno greši”.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je istakao da suizveštaji dostupni na internet stranici Opštine.

“Njima su naročito sumnjivi kapitalni projekti koji se realizuju u sredinama gde žive Albanci. Trnovačka reka je završen projekat i izveštaj je spreman. Na transfer stanici je ostalo da se urade priključci za vodu, struju, telefon i osvetljenje”, istakao je Kamberi, naglasivši da je izveštaj o subvencijama u poljoprivredi prosleđen resornom ministarstvu.

Na sednici SO Bujanovac u toku je rasprava o budžetu opštine za narednu godinu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *