Spisak putnih pravaca koji se čiste od snega (VIDEO)

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

Bujanovac, 10. januar 2019. – Nakon gotovo 48 sati neprekidnih snežnih padavina, na teritoriji bujanovačke opštine nema zavejanih sela niti životno ugroženih stanovnika, kažu u Štabu za vanredne situacije.

Kako je za Bujanovačke rekao načelnik Štaba Ali Aslani, na putnim pravcima u brdsko – planinskim oblastima saobraćaj se odvija otežano, ali ipak nije u potpunosti u prekidu.

U momentu pisanja ovog teksta (10. januar 19:30), ekipe za čišćenje snega su još uvek na terenu. Po rečima Alija Aslanija, šefa Štaba, u ovom trenutku se čisti put Bujanovac – Lopardince, a potom se prelazi na Bujanovac – Rakovac – Bujanovačka banja – Karadnik – Srpska kuća i Levosoje – Samoljica – Biljača.

Danas je čišćeno u Bujanovcu, kao i putni pravac prema Velikom Trnovcu, Turiji i selu Lučane.

Mašine su prošle i pravcem Bujanovac – Lučane – Oslare – Levosoje – Nesalce – Letovica – Rajince, zatim Bujanovac – Ljiljance – Krševica – Žbevac – Bogdanovac.

Najveći deo puteva u kleničkom kraju će biti očišćen sutra, kaže Aslani, dodajući da je intervencija u selima Gornji i Donji Starac bila planirana za danas.

„Tokom dana je najteža situacija bila u selima Suharno i Novo selo, gde su se i mašine za čišćenje zaglavljivale u snežnim nanosima od preko 40 santimetara. U kontaktu smo sa meštanima i pratimo zdravstveno stanje jedne starije osobe i jednog deteta, koji bi mogli biti ugroženi, kako bi reagovali na vreme i obezbedili transport“, rekao je Aslani.

Bujanovačke pozivaju svoje čitaoce da nam javljaju o situaciji u svojim sredinama.





Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *