U OŠ „B. Radičević“ i danas skraćeni časovi zbog hladnoće

Piše: N. Stevanović; foto: ilustracija hol OŠ „B.Radičević“

Bujanovac, 10. januar 2019. – U bujanovačkoj OŠ „Branko Radičević“ časovi su i danas skraćeni na 30 minuta zbog hladnoće iako grejanje, kako tvrde, radi punom parom, dok se u srednjim školama „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“ nastava odvija po planu.

I drugog dana od nastavka školske godine u OŠ „Branko Radičević“ su prinuđeni da skrate časove jer je zbog niskih temperatura i pauze u grejanju za vreme novogodišnjeg raspusta nemoguće zagrejati učionice na neophodan nivo.

„Grejanje radi punom parom, ali je trenutno nemoguće postići adekvatnu temperaturu u prostorijima gde se odvija nastava. Mi nemamo radijatore u hodnicima, što dodatno otežava situaciju“, rekla je Bujanovačkim direktorka ove škole Mirjana Nešić.

Manjih poteškoća ima i u SSŠ „Sveti Sava“, ali u ovoj školi časovi nisu skraćeni.

„Nama problem predstavlja dotrajala stolarija u učionicama, pa se nastava uglavnom odvija u kabinetima gde koristimo klime za dogrevanje“, kaže direktorka Biserka Jović, naglasivši da se radi po planu.

S obzirom da većina učenika ove škole nije iz Bujanovca, direktorka je istakla da sa prevozom đaka nije bilo problema i da su svi stigli na vreme.

Direktor škole „Sezai Suroi“ Zejni Fejzulahu kaže za naš portal da je u ovoj školi sve u redu po pitanju nastave.

„Grejanja ima, snabdeveni smo na vreme i u našoj školi su ispunjeni svi propisani uslovi za normalno odvijanje nastave“, rekao je Fejzulahu.

Driton Redžepi, načelnik opštinskog Odeljenja za javne službe, nadležnog za škole u opštini, rekao je ranije u sredu za Bujanovačke, povodom nastavka školske godine, da iz 11 osnovnih i 2 srednje škole nije bilo nikavih pritužbi ili dodatnih zahteva, konstatujući da su pripreme odrađene na vreme.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *