Štab za vanredne situacije: Iznosimo informacije prema planu čišećenja

Piše: N. Stevanović; foto Čitalac

Bujanovac, 11. januar 2019.Fotografiju koju vidite na naslovnoj strani ovog teksta samo je jedna od onih koje su nam juče poslali naši čitaoci.

Ova je napravljena u četvrtak uveče između Oslara i Levosoja, uz  komentar da ova deonica nije čišćena od snega kao što su rekli nadležni.

Na FB stranicu Bujanovačkih juče je stiglo zaista mnogo sličnih komentara (koje možete videti OVDE) naših čitalaca koji su se žalili da mašine za čišćenje nisu prošle kroz njihova naselja.

Međutim, Ali Aslani, načelnik Štaba za vanredne situacije umiruje građane.

Na predočene primedbe naših čitalaca, koji su praktično demantovali Aslanijeve tvrdnje da su čišćeni putevi u Levosoju, Žuželjici, Letovici, Bogdanovcu… šef Štaba kaže da je samo izneo informacije na osnovu jučerašnjeg plana čišćenja.

Na naše pitanje da li je moguće da se plan ne realizuje u potpunosti, a da Štab ne dobije izveštaj sa terena o tome, Aslani je bio iskren:

-Moguće je!, rekao je da bi zatim dodao:

-Znam da je jedna mašina bila zaglavljena kod sela Suharno, što može biti jedan od razloga za neostvarivanje plana čišćenja. Proverićemo u toku dana i intervenisati gde treba.

Prema njegovim rečima, stanje na putevima u opštini Bujanovac povoljnije je nego juče, snežni nanosi otežavaju saobraćaj na putnom pravcu Bujanovac – Lučane – Dobrosin, a planirano je čišćenje snega i u kleničkom kraju.

Po rečima Alija Aslanija, mehanizacija za čišćenje snega će danas biti upućena u sela Trejak, Kuštica, Baraljevac, Sejace i Spančevac do Jablanice.

Saobraćaj se odvija otežano i na pravcu Bujanovac – Breznica – Muhovac – Čar – Pribovac – Zarbince, pa će u toku dana putari intervenisati u ovoj oblasti.

„U redovnom smo kontaktu sa predsednicima mesnih zajednica i Domom zdravlja tako da u urgentnim slučajevima, kojih za sada nije bilo, možemo da reagujemo u najkraćem roku i obezbedimo transport ako je neophodno“, kaže Aslani.

Bujanovačke i dalje pozivaju svoje čitaoce da nas obaveštavaju o situaciji sa snegom i svojim sredinama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *