Nova zapošljavanja u Domu zdravlja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. januar 2019. Opštinsko veće je, na današnjoj sednici, dalo saglasnost za zapošljavanje medicinskog osoblja i pomoćnih radnika u bujanovačkom Domu zdravlja.

Zeleno svetlo za zapošljavanje na određeno vreme 6 lekara, 1 stomatologa, 7 medicinskih sestara, 2 vozača i 2 spremačice u Domu zdravlja obrazloženo je potrebom da se svim stanovnicima opštine obezbedi adekvatna zdravstvena zaštita.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić je naglasio da se ova zdravstvena ustanova suočava sa „hroničnim nedostatkom medicinskog kadra“.

„Više od 30 radnika je napustilo Dom zdravlja poslednjih godina, a zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru nije primljen ni jedan novi radnik. Dobijamo samo čudna obrazloženja iz resornog ministarstva za odbijanje naših zahteva. Zbog toga smo prinuđeni da iz opštinskog budžeta finansiramo nove radnike“, kaže Arsić.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je izvestio članove Opštinskog veća da je od ministra zdravlja Zlatibora Lončara nedavno zatražio da se omogući zapošljavanje 5 lekara i 5 medicinskih sestara, kao i da država preuzme na sebe finasiranje tzv. neugovorenih radnika.

„Imam obećanje predsednika Koordinacionog tela Zorana Stankovića da će obezbediti dolazak nadležnih iz ministarstva u Bujanovac kako bi zajednički pokušali da nađemo rešenje“, istakao je Kamberi.  

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *