Pat pozicija u Skupštini Preševa

Pismo odbornice Mehmedi (Foto Lugina Lajm)

BUJANOVAC, PREŠEVO, 16. januar 2019. – Nova kriza u Skupštini opštine Preševo je na pomolu pošto je odborničku grupu vladajuće Alternative za promene (AP) napustila odbornica Fetanete Mehmedi koja će ubuduće delovati kao samostalni odbornik.

Portal na albanskom Lugina Lajm objavio je njeno pismo kojim obaveštava šefa parlamenta Samija Salihua i  javnost da napušta odborničku grupu predsednika opštine Šćiprima Arifija zbog, kako je navela, „potpune stagnacije ekonomskog razvoja, nedostatka perspektive za mlade, neispunjavanja predizbornih obećanja…“

Povlačenje ove odbornice iz skupštinske većine, koju čine i dvojica srpskih predstavnika sa liste okupljene oko SNS, dovelo je do toga da odnos opozicije u parlamentu sa 38 mesta bude 19:19.

U opozicionoj Partiji za demokratsko delovanje bujanovačkog predsednika Šaipa Kamberija u narednim danima očekuju dalje osipanje Alternative za promene i uspostavljanje nove većine koju bi predvodila ta stranka.

Posle vanrednih lokalnih izbora u Preševu, do kojih je došlo zbog slične situacije, većinu je, uz podršku nekoliko manjih stranaka, ali i predstavnika Srba, formirala Alternativa za promene.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *