POSAO u Domu zdravlja najpre za BUJANOVČANE

Piše: N. Stevanović

Konstantno smo u deficitu sa lekarskim kadrom: dr Lela Jovanović

Bujanovac, 16. januar 2019. – Lekari, medicinsko i pomoćno osoblje iz bujanovačke opštine imaće prednost na konkursu za zapošljavanje u bujanovačkom Domu zdravlja koji će biti uskoro raspisan pošto je Opštinsko veće odobrilo zapošljavanje ukupno 18 radnika koji će plate primati iz lokalnog budžeta.

Opštinsko veće odobrilo je zapošljavanje 6 lekara, 1 stomatologa, 7 medicinskih sestara, 2 vozača i 2 spremačice na određeno vreme od 3 meseca, a prijem novih radnika se očekuje u prvim danima februara.

Direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović rekla je za Bujanovačke da je jedini način da se nadomesti nedovoljan broj radnika u Domu zdravlja zapošljavanje na određeno vreme koje finansira lokalna samouprava.

„Konstantno smo u deficitu sa lekarskim kadrom, a na konkursu prednost dajemo kandidatima iz naše opštine. Novi radnici će biti raspoređeni u skladu sa potrebama – po isturenim ambulantama i u matičnoj ustanovi“, rekla je Jovanović.

Po rečima zamenika predsednika opštine Stojanče Arsića, sredstva za ovu namenu su planirana u budžetu zbog opšte poznate situacije u Domu zdravlja i „hroničnog nedostatka kadrova“.

„Plaćamo i neugovorene radnike koji su u stalnom radnom odnosu jer je to obaveza SO Bujanovac kao osnivača. Budžetom je predviđena i nabavka vozila i opreme, pa i finansiranje angažovanja radnika na određeno vreme jer iz nadležnog ministarstva nema dozvole čak ni za prijem radnika koji bi zamenili one koji idu na porodiljsko ili neplaćeno odsustvo “, kaže Arsić.

Arsić nema podatak koliko se tačno novca izdvaja za nove radnike.

„Plate radnika koje finansira lokalna samouprava su na istom nivou sa platama iz republičkog budžeta. Zapošljavaju se isključivo kadrovi iz bujanovačke opštine“, rekao je Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *