Arsić: Albanci poštuju investicioni sporazum 60:40

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. januar 2019. „Po koalicionom sporazumu,  40 0dsto sredstava planiranih za investicije odlazi na projekte u tzv. srpskim sredinama, a 60 u albanskim i romskim“, rekao je Bujanovačkim zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić reagujući, kako kaže, „na neistine koje iznosi opozicioni odbornik Miodrag Milković”.

Oni znaju da to što pričaju nije tačno i svesno obmanjuju građane. Istine radi, od kada sam ja u lokalnoj samoupravi, koalicioni sporazumi se poštuju, a poslednjim je predviđen odnos 40:60 kada se radi o investicijama u infrastrukturi i od toga nema odstupanja“, ističe Arsić.

Milković je u intervjuu za Bujanovačke početkom januara, izjavio da se u „sredinama  gde žive Srbi gotovo ništa ne radi, osim nasipanja puteva“.

„Na nasipanje 4 putna pravca potrošen je 3,1 milion dinara ili svega 4 odsto ukupnih investicija. Toliko o tvrdnji da samo nasipamo puteve“, rekao je Arsić, dodavši da su sa preostala 10,2 miliona finansirani projekti u oblasti vodosnabdevanja.

U prošloj godini, prema zvaničnim podacima lokalne samouprave koje iznosi Arsić, u područjima opštine gde žive Srbi investirano je 78,5 miliona dinara.

Za 13 projekata asfaltiranja puteva i ulica utrošen je 65,1 milion dinara.

On je naglasio da su svi projekti planirani u prošloj godini završeni i plaćeni.

„Odustali smo od tri projekta u kleničkom kraju kako bi obezbedili novac za izradu projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju SSŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu“, istakao je drugi čovek opštine.

Inače, za rekonstrukciju obe škole Evropska unija će donirati oko 3 miliona evra i ta sredstva moraju biti iskorišćena u ovoj godini, a opština je u obavezi da do kraja januara raspiše tender za izvođače radova.

Nenad Mitrović, šef opozicione odborničke grupe oko SNS, obećao nam je za danas reakciju na ove Arsićeve tvrdnje.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *