Siromaštvo na vratima, 120 novih zahteva za socijalnu pomoć

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. januar 2019. – Samo od početka godine u bujanovački Centar za socijalni rad stiglo je 120 zahteva za socijalnu pomoć što je, po rečima direktora Nijazija Ametija, „rekord koji ukazuje na povećanje broja ljudi kojima je socijalna pomoć neophodna“.

Ovakav zaključak Ameti donosi, kako kaže, na osnovu činjenice da su zahteve za novčanu socijalnu pomoć do sredine januara podneli i stari korisnici i lica koja do sada ni po kom osnovu nisu dobijala pomoć iz Centra.

Ovakvu vrstu pomoći u Bujanovcu prima oko 1200 ljudi.

Ova ustanova je, inače, tokom prošle godine imala više od 4.000 korisnika, na osnovu lošeg materijalnog stanja, invaliditeta, nasilja u porodici i dece bez roditeljskog staranja.

„Od početka godine smo primili i oko 80 zahteva za jednokratnu novčanu pomoć, za šta je u ovoj godini obezbeđeno 4 miliona dinara u budžetu opštine“, rekao je Ameti za Bujanovačke.

U ovom periodu je u Centar za socijalni rad stiglo i 5 zahteva za tuđu negu i pomoć, a registrovana su i 3 nova slučaja nasilja u porodici.

„U hraniteljske porodice je smešteno 11 dečaka i devojčica iz bujanovačke opštine. Ova deca su iz različitih razloga bez roditeljskog staranja, a o njima se staraju hraniteljske porodice u Bujanovcu, Žitorađi i Varvarinu“, istakao je Ameti.

A kako izgleda mapa siromaštva u Srbiji i na kom je mestu bio Bujanovac, pročitajte OVDE.

 




One thought on “Siromaštvo na vratima, 120 novih zahteva za socijalnu pomoć

  1. JB

    HTEO BIH DA SAZNAM DALI IMA PRAVO OVAJ AMET DA IDE PO KUCE SVE KOJI SU PODNELI ZAHTEV ZA POMOC I PREGLEDA STA IMAJU I ON ODREDI KO CHE DA PRIMA POMOC KO NECE TO JE ZALOSNO AKO ON TO URADI HTEO BIH DASAZNAM POVISE AKO MOZE

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *