Bogojavljanje: Natalija platila rekordnu sumu za krst i kumstvo (FOTO & VIDEO)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. januar 2019. – Uz pozdrave „Bog se javi – Vaistinu se javi“ mnoštvo vernika okupilo se danas na Bogojavljenje u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Bujanovcu, kako bi prisustvovali liturgiji, osvećenju vode i tradicionalnom kupanju krsta (VIDEO MATERIJAL NA KRAJU TEKSTA).

Nakon službe i litije, uz činodejstvovanje paroha bujanovačkog protojereja Mića Zelenovića, usledilo je nadmetanje u ponudama za ovogodišnje kumstvo, a čast da okupa Bogojavljenski krst pripala je Nataliji Stanković, pedagogu u OŠ „B. Radičević, posle izlicitiranih rekordnih 130.000 dinara.

Natalija je kumstvo preuzela od Bogoljuba Tomića, koji je na ovaj sveti dan pre godinu dana kupao krst i za to platio 60.000 dinara.

„Želju da budemo kumovi izrazila je prvo moja sestra i cela porodica ce složila. Motiv za kumstvo je želja da nam porodica bude zdrava, srećna i uspešna“, rekla je Natalija za Bujanovačke.

Njenu rešenost, kako kaže, nije mogao da pokoleba visok iznos na kraju licitacije, ali dodaje da bi odustala da se za kumstvo nadmetao neko za koga je znala da mu je preko potrebno.

Nova kuma je vernicima podelila osveštanu Bogojavljensku vodu koja se smatra lekovitom i čuva se u kući do sledećeg vodoosvećenja.





Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *