Tači zaboravio na DOLINU, ali traži ukidanje taksi

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 18. januar 2018. – Odavno kosovski predsednik Hašim Tači nije ni spomenuo pitanje pripajanja Preševske doline Kosovu, a nije se ni susreo sa albanskim liderima, podseća Presheva.com, portal na albanskom u regionu.

„Predsednik Kosova Hašim Tači prošle godine izneo je ideju o pridruživanju Preševske doline Kosovu u, kako je rekao, okviru korekcije granice sa Srbijom. On je u nekoliko meseci održao desetak konferencija za medije na ovu temu, ali je na razgovore zvao i političke lidere Albanaca Preševske doline„, piše u redakcijskom komentaru Presheva.com.

U tekstu se navodi da je ova Tačijeva inicijativa na Kosovu protumačena kao „tendencija za promenu granica Kosova, tj. za razmenu teritorija gde bi severne kosovske opštine pripale Srbiji, a neka naselja u Dolini Kosovu“.

„Ali, evo gotovo mesec dana Tači nije ni spomenuo pitanje pripajanja Doline Kosovu, a nije ni pozvao na razgovore albanske lidere“, piše Preševa.com, pitajući se šta to može da znači.

Istovremeno, Tači je od kosovske vlade preko svog FB profila zatražio ukidanje takse od 100 odsto za robu iz Srbije i tako posluša savet američke administracije.

„Aktuelna dešavanja i neke radnje (prištinskih) institucija, američka vlada prati sa zabrinutošću. Ova situacija je za žaljenje. Zato je sada vreme da poštujemo američke prijateljske savete koji imaju za cilj osnaživanje države Kosovo i mir u regionu“, napisao je predsednik Tači na Fejsbuku.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *