I bujanovačke naprednjakinje osudile Sergeja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. januar 2019. – Unija žena bujanovačkog odbora SNS je, na današnjoj konferenciji za medije, osudila „sve češće uvrede i nasilje nad ženama od strane opozicije oličene u Savezu za Srbiju“.

Na pitanje Bujanovačkih da li smatra da su za negativnu atmosferu u društvu odgovorni isključivo pripadnici opozicije, i da samo oni vređaju, potpredsednica Opštinskog odbora SNS Lidija Janjić je odgovorila da ne misli tako, „ali da je svako mogao da čuje uvrede koje su na račun premijerke i pojedinih novinarki izneli Željko Veselinović i Sergej Trifunović“.

Konferencija za štampu je, kako je rekla, organizovana na inicijativu bujanovačke Unije žena SNS-a, a ne po nalogu iz centrale stranke. Odgovarajući na naše pitanje o eventualnoj zloupotrebi osetljive teme kao što je nasilje nad ženama za obračun sa političkim neistomišljenicima, Janjićeva kaže da to ovde nije slučaj.

Mi smo osudili i postupke pripadnika SNS koji su vređali žene. Međutim, svedoci smo talasa uvreda u poslednjih mesec dana koji dolazi sa druge strane“, rekla je ona.

Sa konferencije je upućen apel medijima i civilnom sektoru da daju doprinos uspostavljanju zdravog društva u kojem se poštuju norme i da je neophodno da se negativnom trendu uvreda i nasilja konačno stane na put.

Osim vladajućih stranaka, uvrede koje je na račun novinarke Srpskog telegrafa Ivane Žigić izneo glumac Sergej Trifunović, osudila su i novinarska udruženja.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *