I Bujanovčani na protestu protestu protiv vlasti u Vranju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. januar 2019.- Jedina politička stranka iz Bujanovca, jedne od svega šest lokalnih uprava u Srbiji u kojoj SNS nije deo vlasti, čije će pristalice sigurno učestvovati na sutrašnjem građanskom protestu „1 od 5 miliona“ u Vranju je Narodna stranka.

Na prvi protest protiv vlasti i Aleksandra Vučića u Vranju, koji u petak organizuje Građanska inicijativa, sigurno će učestvovati 150-200 aktivista Narodne stranke iz bujanovačke opštine“, povrdio je našem portalu regionalni koordinator stranke Saša Arsić.

„Podržavamo protest, ali nismo organizatori. Što se tiče naših pristalica, sve je na dobrovoljnoj bazi, bez organizovanog prevoza, plaćenih autobusa i svega ostalog“, kaže Ars, koji je iopštinski većnik.

Većina aktivista Narodne stranke koji ćeprotestovati u Vranju je, kako kaže, iz Klenika, Bujanovca i Levosoja.

SDS Borisa Tadića, koji u Bujanovcu vodi Boban Pavlović, neće učestvovati na protestu.

„Nemam nikakve informacije o tome, niko nas nije kontaktirao“, rekao nam je Pavlović, pomoćnik predsednika opštine Bujanovac.

Nenad Tasić, odbornik u lokalnoj skupštini i šef Opštinskog odbora SPO, kaže da nije imao nikakve kontakte sa organizatorima protesta, ali ostavlja mogućnost da se sa određenim brojem pristalica pojavi na sutrašnjem skupu.

„Ukoliko obaveze budu dozvoljavale, otići ću kao građanin sa svojim aktivistima“, kaže Tasić.

Građanski protest u Vranju u petak 25. januara  počinje u 18 časova na gradskom šetalištu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *