Klub privrednika, godinu i po kasnije

Piše: N. Stevanović; Foto Bujanovačke: Osnivački sastanak Kluba

Bujanovac, 24. januar 2019. – Godinu i po dana od osnivanja Kluba privrednika u Bujanovcu, glavni inicijator udruživanja direktora nekoliko bujanovačkih firmi, narodni poslanik i šef lokalnog odbora SNS Nenad Mitrović, ocenjuje da je urađeno mnogo, a otvaranje novog pogona Jumka navodi kao zaslugu Kluba.

Međutim, na drugoj strani njegov koalicioni partner iz Ujedinjene seljačke stranke Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice, ima drugačije mišljenje.

Naime, na naše pitanje dokle se stiglo sa aktivnostima Kluba i da li ih je bilo, Milković je kratko odgovorio: „ne, nije“.

Ideju o osnivanju Kluba privrednika Mitrović je izneo polovinom 2017. godine, suočavajući se na samom startu sa otporom lokalne vlasti, odnosno predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, koji je inicijativu okarakterisao kao „pokušaj formiranja paralelne vlasti“.

Otpor opštinske administarcije, međutim, nije sprečio narodnog poslanika i 8 direktora bujanovačkih firmi, među kojima su Bivoda, DIB, Veterinarska stanica, GMP, Crveni krst, Feldspat, Bujanovačka banja i Megal, da u septembru iste godine osnuju Klub privrednika sa ciljem da, kako je rečeno, zajedničkim nastupom pred državnim i lokalnim institucijama rade na ostvarivanju interesa privrednika i prevazilaženju zajedničkih problema.

Nakon više od godinu dana, Mitrović kaže za Bujanovačke da je ponosan na ostvarene rezultate ovog udruženja.

Najznačajniji rezultat rada Kluba privrednika je nova Jumkova fabrika u Bujanovcu, koja sada ima preko 100 zaposlenih“, istakao je Mitrović.

Upitan kakve mogu biti zasluge udruženja bujanovačkih privrednika za otvaranje novog pogona jedne vranjske kompanije, Mitrović kaže:

„Naš cilj je i otvaranje novih radnih mesta, pa smo u Klubu došli do ideje da pokušamo sa Jumkom, državnom kompanijom koja je jedina u tom trenutku bila u mogućnosti da nam pomogne i otvori fabriku u Bujanovcu“, kaže Mitrović.

Inače, novi pogon Jumka otvoren je u februaru 2018. godine u zgradi nekadašnjeg Jugprometa, u šta je nekadašnji vranjski gigant, po Mitrovićevim rečima, uložio preko 20 miliona dinara.

„Iz te nove fabrike se u budžet opštine na godišnjem nivou sliva između 10-12 miliona dinara kroz poreze i doprinose“, ističe Mitrović.




One thought on “Klub privrednika, godinu i po kasnije

  1. Ivan

    Sve jaki privrednici !
    Osim DIBa, koji je odnedavno u privatnom vlasništvu, ostalo su sve Direktori džavnih preduzeća !
    Mnooogoo je lepo i lako biti „privrednik“ sa narodnim parama !!!
    Dao bi im svakom ponaosob po jednu ideju i linkove ka konkursima za subvencije sredstava pa nek pokažu kakvi su privrednici.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *