Bujanovčani među 5 miliona

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

Bujanovac, Vranje, 25. januar 2019. -Na prvom protestu „1 od 5 miliona u Vranju održanom  u petak, okupilo se po procenama medija gotovo 1000 građana.

Među građanima nezadovoljnim vlašću Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke bilo je i Bujanovčana, rekao je za naš portal Saša Arsić, regionalni koordinator Narodne stranke.

„Protest je uspeo, Pozivu se odazvalo naše i članstvo Dveri. Od Aleksandra Vučića je zahtevano samo jedno – da podnese ostavku“, kaže Arsić.

Okupljenima na gradskom šetalištu obratili su se prof. dr Zoran Dimić, Vranjanac koji predaje na niškom Filozofskom fakultetu, i novinar Saša Stojković, urednik Info Vranjskih.

Dimić je poručio da se „građanska Srbija pokrenula u nameri da se suprotstavi jednoj neuspešnoj vlasti, i da joj stavi do znanja da više ne želi da živi u mraku i strahu i da trpi nasilje koje ova vlast generiše na svim nivoima društva“, prenosi VranjeNews.

Građani su prošetali centralnim gradskim ulicama uzvikujući parole protiv Aleksandra Vučića, SNS, republičke i lokalne gradske vlasti.

Organizator večerašnjeg protesta je Građanska inicijativa Vranje, a sledeće okupljanje zakazano je za 1. februar.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *