Opozicija čeka da vlast ispuni obećanje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. januar 2019. – U iščekivanju prve sednice SO Bujanovac u ovoj godini, koja bi, kako je obećao predsednik opštine Šaip Kamberi, ali i njegov zamenik Stojanča Arsić, trebalo da bude posvećena isključivo izveštajima o trošenju budžetskih sredstava,  iz opozicione koalicije oko SNS poručuju da neće odustati od ovog pitanja.

„Sudeći po tome kako su do sada radili, ne verujem da će ispuniti obećanje“, rekao je Bujanovačkim Miodrag Milković, odbornik iz SNS koalicije, koji je na nekoliko prethodnih zasedanja insistirao da opštinska administracija podnese izveštaje o trošenju novca na kapitalne projekte, ocenjujući da je „potrošeno mnogo, a urađeno jako malo“.

Projekti izgradnje transfer stanice, puta Zarbince – Muhovac i uređenja korita Trnovačke reke nisu jedine stavke u budžetu koje opozicija smatra „sumnjivim“, već se traže i izveštaji svih korisnika budžeta – od javnih preduzeća, preko nevladinih organizacija, do sportskih klubova.

Opozicija je od lokalne samouprave zahtevala i poseban izveštaj od Komisije za dodelu podsticajnih sredstava preduzetnicima, zbog, kako je rečeno, sumnje na zloupotrebe.

Naime, i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović i predsednik Demokratske partije Nagip Arifi su za skupštinskom govornicom izneli podatak da je nekoliko firmi otvoreno neposredno pre raspisivanja konkursa, da bi odmah po dobijanju subvencija iz budžeta bile ugašene.

„Nastavićemo da insistiramo na ovoj temi dok god opštinska vlast ne pokaže izveštaje“, poručio je Milković, dodajući da nema nikakvu informaciju o eventualnom terminu sednice lokalnog parlamenta.

Kada će odbornici početi sa radom nije mogao da nam kaže ni predsednik SO Bujanovac AdnanSalihu, ali je istakao da podržava odluku čelnikaopštine da se svi spomenuti izveštaji uvrste u dnevni red narednog zasedanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *