Protest u Vranju: Život je stalna borba za svoja prava (Video)

Dr Vukašin Antić: Nezadovoljni su i lekari članovi vladajuće koalicije

 

Vranje, Bujanovac, 2. februar 2019. (Tekst i foto VranjeNews) – Prema nezvaničnim procenama, na drugom protestu „1 od 5 miliona“ u Vranju u petak uveče okupilo se oko 1.000 građana, među kojima i nekoliko desetina Bujanovčana, da izrazi bunt protiv aktuelne vlasti u Vranju i Srbiji oličene u Srpskoj naprednoj stranci, prenosi VranjeNews.

Na zbornom mestu, na centralnom gradskom šetalištu, okupljena masa uzvikivala je parole protiv aktuelne republičke i gradske vlasti ipredsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Protestanti su posle obraćanja govornika, uz zaglušujuću buku bubnjeva i pištaljki, krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim šetalištem i napravili krug užim centrom Vranja, krećući se ulicama Beogradskom, 29. novembra, Ive Lole Ribara, Brankovom, Partizanskom i nazad šetalištem od zgrade opštine do platoa kod česme na gradskom šetalištu gde je skup i počeo.

Skup bez incidenata

-Obraćam vam se u ime inicijativnog odbora u kome je više stotina slobodnih, ali obespravljenih vranjskih lekara. Među nama najveći broj nije član nijedne političke stranke, ali naglašavam i da su sa nama zdravstveni radnici, članovi Srpske napredne stranke koji su i te kako nezadovoljni prilikama u našoj zdravstvenoj ustanovi – rekao je u petak uveče vranjski hirurg Vukašin Antić, govoreći na protestu „1 od 5 miliona – Vranje bez straha“ na centralnom gradskom šetalištu u Vranju.

On je dodao da su lekari „dužni da dignu glas i kažu šta se danas dešava“.

– Ako se zaposlen ne bori za svoja prava biće gažen. Zbog toga su se vranjski lekari organizovali. Život između ostalog podrazumeva aktivnu borbu za svoja prava – kazao je Antić.

Sledeći skup 8. februara

Predavač na niškom Ekonomskom fakultetu, prof. dr Tamara Milenković Kerković rekla je da je „prva pobeda već ostvarena, jer ovde stoje slobodni ljudi Vranja„.

– Stojimo za najvrednije što imamo, za našu decu i njihovu budućnost. I za naše pretke, divne i slavne. Ovde sam jer ne želim da trpim „i da se strpim još godinu, dve, tri četiri“ u ovom jedinom životu koji imam. Došla sam ovde i zbog svojih studenata koji beže iz zemlje glavom bez obzira jer im umesto zaposlenja nude stranačke knjižice i kačkete – rekla je Kerkovićeva, prekidana u više navrata uzvicima „ua“, „Vučiću lopove“, „lopovi“, „izdaja“ „ubice“ i sl.

Sledeći protest zakazan je za 8. februar.

Protest “1 od 5 miliona” u Vranju, 1. februar 2019

Gepostet von Bujanovačke am Freitag, 1. Februar 2019

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *