Mitrović: Jumko u Bujanovcu zapošljava nove radnike

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. februar 2019.- Narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović danas je najavio nova zapošljavanja u Jumkovom pogonu u Bujanovcu.

„Dobio sam informaciju od menadžmenta vranjskog Jumka da se intenzivno razmišlja o upošljavanju novih 30-40 radnika u bujanovačkom pogonu, zbog povećanog obima posla“, izjavio je Mitrović za Bujanovačke prilikom današnjeg predstavljanja brošure o šest godina vlasti Srpske napredne stranke u Srbiji, koju su aktivisti stranke delili građanima na gradskom trgu.

Mitrović nije mogao da precizira kada će biti angažovani novi radnici, rekavši da je rok „nekih par meseci“.

„Jumkova fabrika je sa radom počela pre godinu dana, sa jednom smenom od 30 radnika, a u ovom trenutku ima 110 zaposlenih. Dodatnih 30-40 radnika će povećati broj novootvorenih radnih mesta na 150, što je izuzetno značajno za grad u kojem se na novu fabriku čekalo više od 10 godina“, istakao je Mitrović.

U brošuri o rezultatima rada SNS i Aleksandra Vučića od 2013. godine navodi se da je otvoreno 70 novih fabrika u kojima je zapošljeno oko 150.000 radnika, što su podaci za ponos, kako je ocenio Mitrović.

Na naše pitanje da li je ponosan i na ekonomske rezultate na jugu Srbije, Mitrović je rekao da je na ovom području „urađeno koliko se može, na osnovu interesovanja investitora“.

Zbog razvijene infrastrukture i industrijske zone najveći broj investitora se odlučuje za Vranje. Za Bujanovac ćemo videti u narednom periodu“, rekao je Mitrović.




One thought on “Mitrović: Jumko u Bujanovcu zapošljava nove radnike

  1. Милорад

    Што не кажеш да су плате радника испод 20000 динара, и како то да ви из владајуће странке дозвољавате да плате буду далеко ниже од законског минимума?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *