Sneg otišao, ostale prljave ulice

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. februar 2019. – Sneg koji je danima prekrivao Bujanovac se otopio, ali je za sobom ostavio već viđenu sliku- prljave ulice.

Zbog čega se ulice u Bujanovcu ne čiste od zaostale rizle i prljavštine, na šta se žale građani, i da li će JP „Komunalac“ ispostaviti Opštini januarski račun za čišćenje i metenje ulica od 1,2 miliona dinara – neka su od pitanja koje smo postavili Iliru Taipiju, tehničkom direktoru komunalnog preduzeća.

„U ulici Karađorđa Petrovića smo očistili rizlu, znači od utorka smo počeli sa čišćenjem“, kratko nam je odgovorio Taipi.

U Opštinu još uvek nije stigao račun za metenje ulica, rekli su Bujanovačkim u nadležnoj službi, a da li će JP „Komunalac“ za svoje usluge čišćenja tokom januara potraživati od lokalne samouprave 1,2 miliona dinara, kao i prethodnih meseci, Taipi nam nije odgovorio.

Opštinsko veće je sredinom prošlog meseca imenovalo Komisiju za praćenje kvaliteta čišćenja ulica, gradskog trga i parka da „zavede red“, jer, kako je tada rečeno, „računi rastu, a lokalna samouprava nema informacije koje se ulice čiste i koliko često“.

Da li je pomenuta komisija počela da se bavi poslom zbog kog je formirana, odnosno da li je bilo kontakata sa JP „Komunalac“ kako bi se utvrdilo šta tačno Bujanovčani plaćaju 1,2 miliona na mesečnom nivou, još jedno je pitanje bez odgovora.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *