Vučić obećao pokretanje Jugokopa i GMP, Banja prioritet (Foto i video)

Vučić u Bujanovcu

Gepostet von Bujanovačke am Freitag, 8. Februar 2019

Bujanovac, 8. februar 2019.- Oko 1000 građana, simpatizera i članova SNS dočekalo je predsednika Srbije i lidera te stranke Aleksandra Vučića u centru Bujanovca, koji u okviru kampanje “Budućnost Srbije” od juče boravi u Pčinjskom okrugu.

“Nema ozvučenja, očekivao sam pedesetak ljudi”, obratio se okupljenima Vučić, često prekidan povicima oduševljenja, ali i upadicama građana koji su uglas pokušavali da iznesu svoje probleme, pre svega nezaposlenost.

Vučić je okupljenima poručio da će pokušati da nekog investitora ubedi da u Bujanovcu otvori, kako je rekao, bar jednu malu fabriku.

On je obećao i da će uskoro biti saniran put Ljiljance-Bogdanovac.

On je potom u obližnjem kafiću razgovarao sa predstavnicima Srba, kojima je poručio da će prioritet ekonomskog razvoja Bujanovca biti pokretanje proizvodnje u Jugokopu.

Vučić je dodao da će se, u slučaju Gumoplastike, ukoliko nije moguće obnoviti proizvodnju, raditi na dovođenju investitora.

On je kao jedan od glavnih prioriteta naveo i sređivanje stanja i investicije u Bujanovačkoj banji, dodavši da je zapošljavanje u javnom sektoru prošlost.

Vučić o potencijalnim investicijama u Bujanovac

Gepostet von Bujanovačke am Freitag, 8. Februar 2019

-Ljudi, tražite pare za projekte, pa ja ne mogu da znam šta vam sve treba! Evo danas sam čuo da je Božinjevcu potreban teren, treba im 20.000 evra, toliko košta… Pa, koji je to novac za državu?! Oko Jugokopa, jel možete da obezbedite za početak klanje stotinu grla? Mi tržište imamo u Turskoj i naći ćemo investitora za Jugokop, poručio je Vučić u razgovoru sa grupom lokalnih direktora.

Sa đacima u Levosoju

Vučić je kasnije novinarima u Vranju rekao da razgovori sa građanima Bujanovca nisu bili laki, jer su ljudi siromašni, ali da će se država boriti za njih, prenela je agencija Beta.

„Verujem da će korist imati i Srbi i Albanci“, kazao je Vučić nakon obilaska fabrike Jumko.

Vučić je rekao da je sa građanima Bujanovca razgovarao o investicijama i mnogim stvarima koje treba da budu urađene u toj opštini.

Vučić je ranije danas boravio u Levosoju, gde je okupljenim Srbima, uplašenim pričama o pripajanju Bujanovca Kosovu, poručio da mogu mirno sa spavaju.

Vučić puca sedmerac u Levosoju

Gepostet von Bujanovačke am Freitag, 8. Februar 2019

Predsednik Srbije u Bujanovcu se zadržao gotovo dva sata, a među njegovim sagovornicima nije bilo predstavnika Albanaca.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *