Pesnik iz Božinjevca promovisao novu zbirku

Bujanovac, 9. februar 2019. Biblioteka14.Novembar“ priredila je u petak u bujanovačkom Domu kulture  promociju zbirke pesama za decuBašta duginih boja pesnika Miodraga Tomića iz Božinjevca kod Bujanovca.

Posle Vragolija čarolija (2014.)  i Peticije zaćoše (2017.), juče je promovisana najnovija knjigaMiodraga Tomića, u izdanjuZapisaiz Bujanovca.

Pesme iz Tomićeve knjige čitale su učenice OŠ “Branko Radičević”, dok je autor posetiocima kazivao još uvek neobjavljene stihove koji će se naći u novoj knjizi koju priprema, a imaće, kako je rekao, ljubavnu tematiku.  

„U Bašti duginih boja razaznajemo glas izvoran, nesputan, prepušten spontanoj melodiji juga i intimnim tonovima detinjstva.Tomić se vezuje za zavičajne slike odrastanja deteta i to osećanje čini suštinu ovog rukopisa(…) Sa mnogo zanosa on niže stihove o dečijim i životinjskim ljubavima, brigama, strepnjama, školi i školskim obavezama, poentirajući često savetom, porukom, molbom, voljom za životom u BoguIz njegovih stihova isijavaju životni optimizam, nepatvoreno dobrodušje i čista emocija“, kaže,između ostalog, recenzent knjige Doc. drDušica M. Filipović.

Miodrag Tomić (1953.) rođen je u Trejaku, a poeziju piše od najranijeg detinjstva. Pesme su mu objavljene u Leksikonu savremenih srpskih pisaca (2015.).

Dobitnik je mnogih nagradaPovelje akademskih kriterija na konkursu Udruženja srpskih književnika Slovenije u Ljubljani pod nazivom Pesnikova duša (2015.) i Zlatno pero(2016.), Književne nagrade Kluba umetničkih duša u Mrkonjić Gradu (2018.).

Pored izdavačaštampanje knjige pomogla je Opština Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *