Kamberi: Vučić ne priznaje Albance, ali ni Srbe koji ne misle kao on

Vučić i Arsić u Levosoju (foto Bujanovačke)

Bujanovac, 10. februar 2019.- Predsednik Srbije ili ima ozbiljan problem sa svojim protokolom ili je digao ruke od dela Preševske doline, napisao je na svom FB profilu predsednik Bujanovca Šaip Kamberi, i dodao da Vučić neće moći da pobegne od svojih obaveza prem Dolini.

Tokom posete Vučića Bujanovcu u petak Kamberi se nalazio na službenom putovanju u Zagrebu, a u ime lokalne samouprave sa predsednikom Srbije u Levosoju se sastao njegov zamenik Stojanča Arsić, koji je za Bujanovačke rekao da je poziv iz Vučićevog protokola u opštinu stigao u četvrtak, dan uoči posete.

“Ne može se dati bilo kakvo logično objašnjenje za činjenicu da Vučić, tokom svoje tri posete Bujanovcu, nije našao za shodno da poseti lokalnu samoupravu koja je, i po zakonima Srbije, domaćin u Bujanovcu”, piše Kamberi.

On zaključuje da zbog toga Vučićeva poseta možda ima medijski, ali ne i pravi efekat po živote građana.

“Preševskoj dolini  potrebni su privredni razvoj i politička prava. Ali, zato su neophodni dijalog, volja, znanje i demokratski potencijal. Predsednik Srbije pokazuje kako Srbija ne priznaje Albance za ravnopravne građane, ali ni Srbe koji ne misle kao on. Oni kao da uopšte i ne postoje”, smatra Kamberi, koji Vučićevu kampanju Budućnost Srbije ocenjuje kao “državnu zabavu”.

Kamberi dodaje da Vučić, ako stvarno želi da reši probleme u regionu, to može učiniti jedino u direktnoj komunikaciji sa izabranim lokalnim institucijama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *