Za Banju moguće javno-privatno partnerstvo

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. februar 2019. -Privatizacija, javno-privatno partnerstvo ili neki treći model kao rešenje za Specijalnu bolnicu Bujanovačka banja, koju je Aleksandar Vučić boraveći u Bujanovcu apostrofirao kao jedan od prioriteta, razmatraće se na državnom nivou  do okončanjaimovinsko-pravnog spora sa PIO fondom, zbogkoga je proces privatizacije trenutno na čekanju.

„Prilikom posete Bujanovcu predsednik Vučić je svojim najbližim saradnicima naložio da se do detalja sagleda situacija oko Bujanovačke banje kako bi se pronašlo najbolje moguće rešenje“, kaže za Bujanovačke narodni poslanik Nenad Mitrović.

On očekuje da se, nakon Vučićevog zalaganja, pronađe najbolji put do investitora za ovo lečilište, a potencijalni modeli su privatizacija, javno – privatno partnerstvo ili slična rešenja.

Mitrović insistira na „sagledavanju celokupne situacije“.

„Nije poenta samo u dovođenju investitora. Treba sagledati broj pacijenata,  broj gostiju, analizirati tržište, i na osnovu svih parametara doneti odluku koja će suštinski omogućiti razvoj Bujanovačke banje“, kaže Mitrović.

Govoreći o dugogodišnjem sporu o vlasničkom udelu, Mitrović ističe da je u toku postupak po žalbi PIO fonda, čije trajanje je nemoguće predvideti.

Nakon što je u dva navrata u prethodne dve godine radnicima nuđen socijalni program, na dobrovoljnoj osnovi, kako naglašava Mitrović, broj radnika u ovom banjskom lečilištu je sveden na 65.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *