Burno na sednici Štaba za vanredne situacije zbog zimskog održavanja puteva

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2019.- Šef bujanovačke Šumske uprave Goran Nakić inicirao je na današnjoj sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije raspravu o „neadekvatnom kvalitetu i kvantitetu“ čišćenja saobraćajnica od snega u minulom periodu, što je načelnik nadležnog Odeljenja za razvoj i investicije Enver Ramadani okarakterisao kao „političku poruku“.

Zamolili su me meštani da sugerišem na loše čišćenje i održavanje puteva u zimskom periodu, u šta sam se, zbog prirode posla i konstantnog terenskog rada, uverio i sam“, rekao je Nakić, istakavši posebno brdsko – planinska područja opštine, naročito saobraćajnice do sela Spančevac i Sebrat.

Put do Spančevca uopšte nije čišćen, ili put do Rakovca, naročito u delu oko škole u tom selu“, rekao je Nakić.

Čak i tamo gde se čistilo radilo se nekvalitetno, smatra on, nakon čega je ostajao sloj koji se ledio i uzrokovao još teže odvijanje saobraćaja.

Nakićeve primedbe je oštro odbacio Ramadani, nazvavši ih i političkom porukom.

Nije tačno da nije čišćeno, niti stoji opaska o kvalitetu, odnosno Nakićeva procena da se mnogo bolje radilo na putevima u nadležnosti države. Rakovac je čišćen svaki dan, a putevi u planinskim oblastima, prema Čaru i Sebratu 2-3 puta nedeljno“, rekao je Ramadani, naglasivši da su na čišćenju bili angažovani svi raspoloživi kapaciteti.

U raspravu se umešao i zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, koji je predsedavao sednicom Štaba, delimično potvrdivši Nakićeve navode.

„Bilo je promašaja kod Sebrata, a dešavalo se i da se ne čisti put do Rakovca, već su se mašine okretale ispred mosta kod Doma zdravlja. Činjenica je da je moglo bolje, ali je najvažnije da niko nije bio životno ugrožen zbog otežanog saobraćaja“, istakao je Arsić.

Za održavanja puteva tokom zimskog perioda na teritoriji opštine Bujanovac zaduženo je, kao i nekoliko prethodnih godina, preduzeće „Saba Belča“ iz Preševa.

Tokom najobilnijih padavina, krajem decembra i početkom januara, meštani brojnih sela u bujanovačkoj opštini žalili su se našem portalu i ukazivali na blokirane puteve i otežan saobraćaj, o čemu su Bujanovačke i izveštavale.




One thought on “Burno na sednici Štaba za vanredne situacije zbog zimskog održavanja puteva

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *