Veličković sprema krivične prijave zbog Vučića, ali i protiv Kamberija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2019. – Predsednik Odbora za ljudska prava Bujanovac Svetislav Veličković, rekao je Bujanovačkim da će podneti krivične prijave protiv direktora javnih preduzeća i ustanova u Vranju, zbog toga što su primoravali zaposlene da prisustvuju mitingu Aleksandra Vučića, a da je u pripremi i prijava protiv predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija zbog, kako kaže, nepoštovanja države.

Veličković je naglasio da je u pripremi i postupak protiv Kamberija, koji poziva na otcepljenje dela teritorije države Srbije, kako kaže, na šta državni organi ne reaguju.

Veličković objašnjava da organizacija na čijem je čelu, ima saznanja da su vranjski direktori naređivali radnicima da budu na Vučićevom mitingu, održanom 6. februara u Vranju.

„Radi se o teškoj zloupotrebi službenog položaja zbog čega ćemo podneti krivične prijave“, istakao je Veličković za naš portal.

Po njegovim rečima, pored eksplicitnih naređenja, bilo je slučajeva u kojima su direktori određenih ustanova „sugerisali“ radnicima da bi bilo poželjno da prisustvuju mitingu, što, takođe, „predstavlja direktan pritisak“, pa ni oni neće biti pošteđeni krivičnih prijava.

 

 




2 thoughts on “Veličković sprema krivične prijave zbog Vučića, ali i protiv Kamberija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *