Fabrici dodelio grantove privrednicima za nabavku opreme

Bujanovac, 22. februar 2019. (Foto RTS pts)- Ambasador Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je u Bujanovcu uručio 38 grantova preduzetnicima i predstavnicima mikro i malih preduzeća iz Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga, koji će uz podršku Evropske unije dobiti novu opremu vrednu više od dva miliona evra, prenosi RTS.

-Iz Bujanovca je grantove dobilo 5 kompanija, kao i jedna iz Preševa, kaže za Bujanovačke Rahim Salihi, šef kabineta predsednika opštine.

Opština Bujanovac prepoznaje ovakve mere i mi smo krenuli da iz našeg budžeta subvencionišemo male projekte. Prošle godine smo za poljoprivredu izdvojili 20 miliona dinara subvencija“, istakao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Drugog dana posete Pčinjskom okrugu, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici obišao je u Vranju nedavno otvoreni Hirurški blok. Evropska unija je u izgradnju Hirurškog bloka uložila 2,8 miliona evra, za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga za 300.000 stanovnika Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga.

Hirurški blok otvoren je krajem prošle godine. U novoj zgradi sve operacione sale su aktivirane, funkcionišu i službe anestezije, intenzivne, poluintenzivne nege. Opremljen je savremenim uređajima.

Država i Evropska unija uložile su 5.400.000 evra.

„U narednom periodu, uz pomoć sredstava koje je odobrila EU za izradu projektno-tehničke dokumentacije, rekonstruisaćemo i stari deo bolnice i dobiti jedan dobar kompleks i funkcionalan pre svega“, ističe gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Sem Fabrici je poručio da će Unija nastaviti da pruža podršku.

„EU će nastaviti da pomaže ovom delu Srbije, ne samo kroz infrastrukturne, već i kroz projekte za unapređenje proizvodnje malih i srednjih preduzeća, kroz konkurse“, naveo je Fabrici.

 




2 thoughts on “Fabrici dodelio grantove privrednicima za nabavku opreme

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *