Kamberi: Privatizacija Bujanovačke Banje neoohodna

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. februar 2019.- O privatizaciji Bujanovačke banje predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi razgovarao je i sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, nastavljajući da insistira da bi ovakvo rešenje moglo da ima presudan uticaj na ekonomski razvoj bujanovačke opštine.

Kamberi, koji je u nekoliko navrata potencirao neophodnost što hitnije privatizacije ovog lečilišta, sa ovom temom, kako se navodi na njegovoj zvaničnoj FB stranici, upoznao je u petak i Fabricija.

Obavestio sam ambasadora o značaju privatizacije Bujanovačke banje za ekonomski razvoj naše opštine“, kaže se u objavi.

Inače, proces privatizacije trenutno je stopiran zbog sudskog postupka, odnosno imovinsko-pravnog spora koji se vodi između lečilišta i PIO fonda, kako je ranije Bujanovačkim rekao narodni poslanik Nenad Mitrović, ističući da će država tek odlučiti po kom modelu će se rešavati pitanje Bujanovačke banje.

Među opcijama su privatizacija, javno-privatno partnerstvo, dok su zaposleni isticali dokapitalizaciju kao jedno od najboljih rešenja.

Šef delegacije EU boravio je u petak u Bujanovcu kako bi uručio 38 grantova preduzetnicima ipredstavnicima mikro i malih preduzeća iz Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Nišavskog Pirotskog okruga, koji će uz podršku Evropskeunije dobiti novu opremu vrednu više od dvamiliona evra.

Kamberi je Fabricija upoznao, kaze se u objavi, i o problemima sa nostrifikacijom diploma i integracije Albanaca u drzavne institucije.

 




One thought on “Kamberi: Privatizacija Bujanovačke Banje neoohodna

  1. Jovan

    Kakve veze ima predsednik opstine sa Bujanovackom Banjom. Posle demokratskih promena, Srbija vodi trzisnu privredu. Sada vlasnistvoi jos nije reseno. Zasto u sve to mesati i g. Fabricija.
    Privatizacija ne garantuje nikakav ekonomski razvoj.
    Najbolje resenje za Banju je sadasnje s tim da se raspise konkurs za celu Srbiju i dovedu sposobni kadrovi..

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *