Vranje: Vojni sindikat na protestu i ugovor s narodom

Odlučili smo da ne budemo idioti

Vranje, Bujanovac, 23. februar 2019.(izvor i foto VranjeNews)- Mogu da vam obećam da više nijedna vlast u Srbiji neće moći da upotrebi vojsku protiv svog naroda. Mi kao narod treba da slobodno odlučujemo ko će nas predstavljati u parlamentu. U našem sindikatu je svaki drugi vojnik u Srbiji. Niko od nas više neće dozvoliti da ga bilo ko smatra idiotom – rekao je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić na petom protestu „1 od 5 miliona“ koji je održan u petak uveče u Vranju.

– Mi u vojnom sindikatu Srbije odlučili smo da ne budemo idioti. Vojni sindikalci na protestu ne predstavljajuVojsku Srbije, već svoje porodice, komšije i prijatelje. Mi imamo dužnost da štitimo Srbiju, jer nas na to obavezuje vojnička dužnost – istakao je Antić.

Pre početka protesta, tokom koga je na kiši centralnim vranjskim ulicama prošetalo oko 300 građana, građani su mogli da stave potpis na “Ugovor s narodom” koji su prethodno parafirali predstavnici političkih stranaka.

Narodna poslanica Dveri u Skupštini Srbije Marija Janjušević podsetila je protestante na Sporazum sa narodom koji su potpisale opozicione političke partije.

– Sporazum obavezuje nas političare opozicije da narod zastupamo dosledno i do kraja pošteno – rekla je Janjuševićeva.

Peti protest u Vranju održan je po kiši i u prisustvu oko tri stotine građana

Oni su se posle obraćanja govornika, kao i prethodna četiri puta, potom uputili u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *