Migranti-BSK, ili kako fudbal spaja ljude

BUJANOVAC, 24. februar 2019. (Foto Saša Đorđević/Beta)- Migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu i KMF BSK u petak su, u sportskoj hali, odigrali dve utakmice i još jednom pokazali da fudbal zbližava ljude.

Tako je posle utakmica u petak, u kojima rezultat nije bio važan već upoznavanje i druženje, Esmail Jahalbakshi iz Irana rekao da je izuzetno zadovoljan što je mogao da igra fudbal na turniru.

„Fudbal je za mene najbolji sport. Igrao sam ga i u Iranu, mada ne profesionalno. Voleo bih da imamo više ovakvih takmičenja i više prilika da se družimo sa lokalnim stanovništvom“, izjavio je Jahalbakshi a prenosi agencija Beta.

Marija Cvetanović iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM) kazala je za Betu da su sami migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu predložili organizovanje turnira, a IOM je tu njihovu želju ispunio.

„Migranti vrlo često igraju fudbal u kampu, to im je jedna od omiljenih aktivnosti i vrlo rado smo prihvatili njihov predlog da organizujemo fudbalski turnir“, rekla je Cvetanović.

Ona je kazala da ovo sigurno neće biti jedina prilika da se migranti takmiče u malom fudbalu, već da će i u narednom periodu biti organizovani turniri

„Planiramo turnire na kojima će učestvovati i deca pošto i oni vrlo rado igraju fudbal. Ideja je da u tim takmičenjima učestvuju i migranti iz Prihvatnog centra u Vranju“, rekla je Cvetanović.

Turnir u malom fudbalu organizovan je u okviru Podrške Evropske unije opštinama i gradovima u kojima borave migranti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *