6. Protest u Vranju: Nama niko ne kupuje sendviče

Institucije su obesmišljene

Bujanovac, Vranje, 2. mart 2019.(foto VranjeNews)- Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju i da se toliko ljudi ne slaže sa lažljivim i zločinačkim režimom Aleksandra Vučića. S pravom kažem zločinačkim, jer je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka u leđa, a danas je onaj koji su osumnjičen za taj zločin izabran za predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije – izjavila je Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta za KiM na šestom protestu „1 od 5 miliona“ koji je u petak održan u Vranju.

Kako prenosi VranjeNews, Srđan Milivojević iz DS rekao je pred Vranjancima da ga „uvek zovu u Vranje da govori na protestima „pre nego što neki diktator padne„.

Milivojević je naglasio da protesti nisu bitka za vlast, već borba za slobodu.

– Vi danas vašu građansku hrabrost i posvećenost idealima pravde, slobode i istine suprotstavljate politici ogoljene mržnje, prezira prema Srbiji, nasilju koje generiše Srpska napredna stranka, izdaji otadžbine i pljački njenih građana – kazao je Milivojević.

Miloš Rakonjac, obraćajući se, kako je rekao, u ime 700 nezavisnih odbornika u Srbiji, kazao je da su „institucije u Srbiji zloupotrebljene i obesmišljene od strane kriminalnog režima Aleksandra Vučića i SNS-a“.

Više stotina protestanata se, kao i prethodnih pet puta, potom uputilo u protestnu šetnjucentralnim gradskim ulicama.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak 8. mart.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *