Enver Ramadani: Ove nedelje počinje saniranje udarnih rupa, akcija DP sa cvećem neoriginalna

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. mart 2019. – Radovi na krpljenju udarnih rupa na ulicama Bujanovca i ostalih mesta u opštini počeće u toku ove nedelje, pošto je prošlog petka završen postupak javne nabavke, najavljuje Enver Ramadani, načelnik nadležnog Odeljenja za razvoj i investicije.

Priča oko saniranja udarnih rupa na saobraćajnicama u nadležnosti lokalne samouprave, o čemu su Bujanovačke već pisale, a koja je poslednju epizodu imala u nedelju kada su aktivisti opozicione Demokratske partije (DP) sadili cveće u rupama na ulicama Bujanovca, bar prema najavama Ramadanija, dobiće epilog u narednim danima.

Ramadani je rekao da je postupak javne nabavke zavšen minulog petka pa se pripremni radovi očekuju tokom ove nedelje.

„Kao što sam ranije rekao, neophodno je bilo sačekati okončanje javne nabavke da bi se počelo sa radovima. Jedina firma koja je poslala ponudu je Saba Belča i već u utorak će biti potpisan ugovor“, kaže Ramadani.

Lokalna samouprava je za održavanje lokalnih puteva u budžetu za 2019. godinu izdvojila 3 miliona dinara.

Na pitanje da li se kasni sa radovima, Ramadani odgovara da odrečno, navodeći primere susednih opština i gradova.

Opština Preševo još uvek nije ni objavila javnu nabavku, dok se u Vranju, po informacijama koje imam, u ponedeljak očekuje otvaranje ponuda. Takođe, ni na regionalnim putevima, koji su u nadležnosti države, nije počelo saniranje“, ističe Ramadani.

Akciju aktivista DP-a, Ramadani je okarakterisao kao staromodnu i već viđenu u drugim gradovima.

Uz to je neosnovana, jer smo intervenisali na vreme uobičajenim popunjavanjem rupa, kao vid prelaznog rešenja do okončanja javne nabavke“, kaže Ramadani.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *