Haradinaj zove Anu Brnabić u Prištinu

BUJANOVAC, BEOGRAD, PRIŠTINA, 6. mart 2019. (foto N1)- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je u utorak da će njegova srpska koleginica Ana Brnabić dobiti poziv da poseti Prištinu početkom aprila, zajedno sa šefovima vlada država u regionu, prenosi prištinska Koha.

Cilj je da se organizuje sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana na Kosovu, koji će razgovarati o procesu evrointegracija. Među gostima, tu je i evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn“, piše „Koha Ditore“.

„Tražio sam vašu saglasnost da početkom aprila pozovem premijere Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore, nadam se da će doći premijeri Hrvatske i Bosne, ali mislim da je to malo teško da dođe i premijer Srbije“, rekao je Haradinaj na sastanku Vlade.

„Dakle, hajde da ih dovedemo ovde i razgovaramo o temama koje su važne za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju  ali i za dalju integracionu perspektivu Kosova u okviru VB6 (Zapadni Balkan Sik vj). Prošlo je skoro dve decenije od kada je Kosovo oslobođeno i do sada nijedan srpski premijer nije bio na Kosovu na poziv visokih državnih organa“, kazao je Haradinaj.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *