Uhapšeni radnik Instituta CIP radio nadzor i u Bujanovcu

BUJANOVAC, 6. mart 2019. (foto Bujanovačke: Izgradnja kružnog toka 2015.) – Jedan od radnika Saobraćajnog instituta CIP, uhapšenih zbog sumnje da su primili mito odmah po početku izgradnje stanova za bezbednjake u Vranju, bio je nadzorni organ i na nekoliko kapitalnih objekata u Bujanovcu rađenih do 2016. godine.

Radi se o službeniku CIP-a N.R, koji je inače bliski rođak Milutina Mrkonjića, nekadašnjeg direktora ovog Instituta, ranijeg ministra i funkcionera SPS.

Prema rečima naših upućenih sagovornika, N.R. je u ime CIP-a vršio nadzor na projektima izgradnje kružnog toka na ulazu u grad, rekonstrukcije gradskog trga u uređenja toka Trnovačke reke.

U svim projektima u čijoj je realizaciji finansijski učestvovala i država, jedan od nadzornih organa bio je i CIP, u konkretnom slučaju uhapšeni N.R, – objašnjava sagovornik Bujanovačkih.

On dodaje da su tri projekta, koja je nadzirao N.R, rađena do 2016, odnosno u vreme bivše lokalne vlasti.

Izgradnja kružnog toka koštala je 730.000 evra, rekonstrukcijaTrga Karađorđa Petrovića ili Zone unapređenog poslovanja 600.000 evra, a uređenje Trnovačke reke 650.000 evra.

Među uhapšenima 1. marta zbog primanja mita, osim N.R, nalazi se i zamenik generalnog direktora CIP-a, kao i još jedan njegov saradnik.

Oni se terete da su od vlasnika vranjske Vodogradnje zahtevali 20.000 evra kako bi njegovom preduzeću obezbedili poziciju podizvođača u obavljanju zemljanih radova i snabdevanja betonom u projektu izgradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Kako je saopštila policija, zbog toga je glavni izvođač takozvanih grubih radova, tursko preduzeće „Tašjapi“, zaključio ugovor sa preduzećem „Vodogradnja“ kao podizvođačem, iako je drugo preduzeće dalo povoljniju ponudu za snabdevanje betonom.

Početku izgradnje jeftinih stanova za bezbednjake u Vranju početkom februara prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *