Komunalcu odobreno zapošljavanje novih radnika za čišćenje ulica

Piše: N. Stevanović

Fale nam radnici u službi čistoće i zelenila: Hasani

Bujanovac, 8. mart 2019. – Lokalna samouprava dala je zeleno svetlo JP „Komunalac“ za zapošljavanje 7 radnika na određeno vreme zbog „nedostatka radnika u sektoru čišćenja“, kako je obrazloženo na sednici Opštinskog veća održanoj u četvrtak.

Direktor „Komunalca“ Adem Hasani je rekao da u ovom preduzeću u pojedinim službama ima i viška zaposlenih, ali da ljudstvo fali u službi čistoće i zelenila, zbog čega se i javljaju problemi sa čišćenjem ulica, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Novi radnici će biti primljeni na određeno vreme iz razloga što „Komunalac“ već sada ima veći broj zaposlenih od dozvoljenog, oko 200.

„Racionalizacija nije izvršena, zbog toga nema uslova za zapošljavanje novih radnika pa ni u slučaju svojevoljnog odlaska onih koji sada tamo rade“, istakao je zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

Komunalnom preduzeću je odobreno i omogućavanje reprograma duga za velike dužnike, za koje je direktor Hasani rekao da „ih ima dosta“.

Predsednik opštine Šaip Kamberi je ukazao na propuste pravne službe ovog preduzeća, navodeći veliki broj slučajeva u kojima su potraživanja „Komunalca“ zastarevala.

Upravo iz ovog razloga opštinske vlasti su rukovodstvu preduzeća dozvolile otpis nenaplativih dugovanja fizičkih i pravnih lica, istovremeno zahtevajući izveštaj o korisnicima kojima su otpisivani dugovi u periodu od 2014. do 2018. godine i po kom osnovu je to rađeno.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *