Skupština: Vlast ispunila obećanje opoziciji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. mart 2019. -Na sednici SO Bujanovac, koja je u toku, opoziciji će biti predstavljeni izveštaji o trošenju novca iz budžeta na ime subvencija u privredi i poljoprivredi, sportu, kulturi i drugim oblastima u 2018. godini.

Naime, nakon ranijeg obećanja predsednika opštine Šaipa Kamberija, da će se na prvoj narednoj sednici skupštine raspravljati o svim izveštajima koje odbornici opozicionih stranaka, prvenstveno SNS, smatraju spornim, ova tačka je uvrštena u dnevni red, ali bez izveštaja o tri kapitalna projekta na kojima insistira odbornik iz koalicije oko SNS Miodrag Milković.

“Tražim da se u dnevni red uvrste izveštaji i informacije vezane za projekat transfer stanice, uređenja korita Trnovačke reke i izgradnje puta Zarbince-Muhovac”, zatražio je Milković.

Nakon obrazloženja zamenika predsednika Stojanče Arsića, da su ti izveštaji povučeni iz tehničkih razloga – “zbog sprečenosti određenih ljudi da prisustvuju sednici” i novog obećanja da će na narednoj sednici sigurno biti na dnevno mredu Milković je povukao svoj predlog.

Arsić je ranije Bujanovačkim rekao da će raspravi o trošenju novca na pomenutim projektima prisustvovati predstavnici Instituta “CIP”, kako bi pružili sve potrebne informacije, kao nadzorni organ na sva tri projekta.

Kako smo nezvanično saznali, “sprečenost” je posledica nedavnog hapšenja jednog od radnika ČIP-a osumnjičenog za primanje mita na projektu izgradnje jeftinih stanova zapripadnike bezbednosnih službi u Vranju, koji je bio nadzorni organ i na nekim projektima u Bujanovcu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *