Bujanovcu od KT 5,5 miliona dinara manje nego prošle godine

BUJANOVAC, BEOGRAD, 14. mart 2019. (foto KT) – Koordinaciono telo (KT)  raspodelilo je transferna sredstva za tri opštine juga Srbije, a Bujanovcu je pripalo 109.573.695 dinara, ili 41,5 odsto od ukupnih 264 miliona, što je za 5,5 miliona manje nego prošle godine

Predsednik KT Zoran Stanković rekao je da je ove godine formirana je Komisija za izradu kriterijuma za raspodelu transfernih sredstava u kojoj su bili i predstvanici sve tri opštine, prenosi sajt KT.

Prema utvrđenim kriterijuma  Preševo dobija 101.652.705 dinara (38,5 odsto) a Medveđa 52.806.000 (20 posto) ukupnog novca koji preko KT dolaze iz republičkog budžeta koji opštine koriste za infrastrukturne projekte.

Na predsedništvu Koordinacionog tela usvojen je i izveštaj rada tog Vladinog tela za prethodnu godinu i  dogovorene su nove aktivnosti za ovu godinu.

Pored predsednika Koordinacionog tela, Zorana Stankovića, potpredsednika Koordinacionog tela, Sime Gazikalovića i direkotrke Službe Koordinacionog tela, Danijele Nenadić, sednici su prisustvovalii, predsednik predsednici opština i skupština Bujanovca, Preševa i Medveđe, kao i narodni poslanici.

.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *