Maja i Marjan iz Srpske Kuće dobili još dvoje dece, i ponovo blizanci

Piše: N. Stevanović; foto privatna arhiva

Šanse za dvostruke blizance 1:170.000: Neda i Novak

Bujanovac, 14. mart 2019. Maja (30) i Marjan (31) Antić iz Srpske Kuće kod Bujanovca 7. marta su dobili blizance – dečaka i devojčicu, Novaka i Nedu, i to ne bi bilo ništa nesvakidašnje da već nisu imali Nikolu i Nikodinu – trogodišnje blizance.

Kada je 2015. godine saznao da će postati otac dečaka i devojčice Marjan kaže da je bio beskrajno srećan i iznenađen.

A kako se osećao kada mu je Maja prošle godine saopštila da će ponovo dobiti blizance, pokušao je da nam objasni.

Nikodina i Nikola raduju se bratu i sestri

 

„Javila mi je telefonom jer sam bio na poslu dok je ona bila na pregledu. Nisam verovao bukvalno do trenutka kad mi je pokazala onu sliku sa ultrazvuka. I tamo vidim dve tačkice, kao prvi put za Nikolu i Nikodinu – nisam mogao da dođem sebi, a onda sreća i ponos, šta drugo“, kaže Marjan.

Bebice su dobro kao što su bili i stariji blizanci

Objašnjava nam da su prve blizance mogli i da očekuju jer u Majinoj familiji već ima takvih slučajeva, ali su Novak i Neda najblaže rečeno iznenadili i njih i rodbinu i lekare.

Po statistici šansa za tako nešto je bila 1:170.000.

„Posebni su svakako, a meni je najbitnije da su dobro i da su zdravi, kao i njihovi stariji brat i sestra“, priča Marjan.

Nikola i Nikodina su u sredu išli sa ocem da sačekaju izlazak iz porodilišta svoje majke i brata i sestre, ali još uvek su mali da bi shvatili koliko je njihova srećna porodica posebna.

Najpre nisam mogao da verujem: Marjan sa decom

„Sad nas očekuju neprospavane noći, sa blizancima imaš sve duplo, i radost i brige, kod nas je sad sve to četvorostruko“, kaže Marjan.

Koliko podizanje četvoro dece i obezbeđivanje svega neophodnog može da bude teško Marjan, nezaposleni diplomirani ekonomista, tek naslućuje.

„Pretpostavljam šta nas čeka, znam da nije lako ni sa jednim detetom, a tek sa četvoro. Ipak, supruga radi u jednoj privatnoj firmi, tu su i moji roditelji sa kojima živimo i koji nam pomažu oko dece i u svakom drugom pogledu, biće sve dobro“, zaključuje ponosni otac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *