Đorđević: Tukli su ne samo mene, nego i suprugu i ćerku, ali nisam uplašen

Crtaju nam mete na čelo: SNS Vranje

BUJANOVAC, VRANJE, 16. mart 2019. (foto VranjeNews) – Goran Đorđević, direktor vranjskog Vodovoda i gensek lokalnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), koji je napadnut u četvrtak uveče oko 21 sat na pragu porodičnog doma i udaren dva puta metalnom šipkom u glavu, rekao je na konferenciji za medije u GrO SNS da su napadači tukli i njegovu suprugu i ćerku.

Sa Đorđevićima je bio i njihov sin koji nije povređen.

– Napadači su imali metalne šipke i kapuljače na glavi. Nosili su fantomke i marame. Suprotstavili smo se, uspeli smo da se spasimo i da ih nateramo da pobegnu. Zahvalio bih se zaposlenima u hitnoj pomoći, Hirurškom bloku i policiji na efikasnoj reakciji nakon ovog nemilog događaja – kazao je Đorđević na konferenciji za medije u sedištu SNS-a, prenosi VranjeNews.

Đorđević od siline udaraca ima dva hematoma na glavi, povređena je i njegova supruga koja je pokušala da mu pomogne, a šesnaestogodišnja ćerka, osim psihičke traume koju je preživela prilikom napada, čupana je za kosu od strane napadača.

On je naglasio da se u momentu napada vraćao kući sa porodicom, nakon što su sina pokupili sa treninga. Dodao je da su se napadači obrušili na njega, ali da su se umešale supruga i ćerka, da se on u tom trenutku pridigao, a da je supruga uspela da otme metalnu šipku od napadača.

– Imamo video snimak automobila u bekstvu, predali smo ga policiji, rekao je Đorđević.

On je dodao da nije imao konkretnih pretnji uoči ovog događaja, ali da je konstantno izložen „pežorativnom pisanju i ljaganju“ njegove ličnosti na Fejsbuku.

– Ne želim da posle ovog budem smatran žrtvom. Pre mene je napadan i potpredsednik stranke Goran Nikolić, što dokazuje da smo svi mi meta. Nisam uplašen. Moja supruga ima teže povrede od mene, jer sam ja posrnuo nakon dva udarca, bio sam na trenutak dezorijentisan, a ćerku su udarili pesnicom u zube, čupali za kosu i bacili na tlo – precizirao je Đorđević, uz napomenu da je napad trajao dvadesetak sekundi. – rekao je Đorđević.

On je dodao da sarađuje sa policijom od koje očekuje da otkrije napadače.
-Živim u ovom gradu 52 godine, ovde radim i nemam nikakvih neprijatelja. Nikoga nisam zadužio i nikom se nisam zamerio. To što sam meta nekih medija u smislu konstantnog pežorativnog pisanja o meni, to neka njima služi na čast – kazao je Đorđević.
Lider vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović kazao je da je Gradski odbor SNS u Vranju ovaj napada doživeo kao „napad na stranku„.
– Ovo je napad i na našu politiku koju sprovodimo na lokalu. Unazad dve i više godine uporno nam se crta meta na čelo od strane pojedinih medija, ne samo Đorđeviću već svim funkcionerima u našem odboru i onima koji participiraju u vlasti. Zamolio bih sve medije da u vezi sa ovim napadom budu korektni i doprinesu da istraga, koja se intenzivno sprovodi, bude završena kako svi očekujemo, ne samo mi u ovoj prostoriji, već u čitavom gradu – kazao je Bulatović.
Povrede Đorđevićevih, koji su u čevrtak uveče zbrinuti u Zdravstvenom centru Vranje, svrstane su u kategoriju „lakih“.

Iz Policijske uprave u Vranju u petak je saopšteno da je o ovom događaju obaveštenoOsnovno javno tužilaštvo u Vranju, a da policija „preduzima sve mere i radnje na rasvetljavanju ovog događaja i intenzivno traga za osumnjičenima„.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *