Pobuna vlasnika lokala u Vojvode Stepe zbog smeća

U utorak pokupljeno samo smeće oko kontejnera

BUJANOVAC, 20. mart 2019. – Vlasnici lokala na ulazu u Ulicu Vojvode Stepe traže od nadležnih da, ako ne mogu da urade ništa drugo, češće prazne kontejnere koji se nalaze tik ispred njihovih radnji.

Sliku koju vidite na naslovnoj strani teksta naš čitalac napravio je u ponedeljak popodne, na izmaku pijačnog dana, a ovu u tekstu sutradan, u utorak.

Komunalci su samo pokupili smeće sa strane, ali nisu ispraznili ova dva kontejnera, žali se naš čitalac koji ima radnju u blizini.

Vlasnici lokala u ulici koja se nalazi u strogom centru grada, našem reporteru kažu da ta dva kontejnera koristi dvadesetak lokala, ali i stanari okolnih kuća, tako da su hronično prepunjeni sa smećem razbacanim okolo.

Leti je smrad nesnosan, ovaj problem mora da se nekako reši, kaže vlasnik susedne radnje.

Svi sa kojima smo razgovarali traže od nadležnih da se ovaj problem urgentno reši.

Pored toga što izgleda grozno, predstavlja izvor moguće zaraze, odvraća nam mušterije, a da ne pričam o tome da psi lutalice razvlače smeće, što je poseban problem, ubacuje jedan od sagovornika.

Pored ove, postoji još nekoliko neuralgičnih tačaka u gradskom jezgru: Iza ćevabdžinice u centru, što je istovremeno prolaz u stambenu zgradu, zatim kod parka, na ulazu u grad kod Motela, kod benzinske pumpe u centru…

Na svakom od ovih mesta fali još nekoliko kontejnera pored postojećih, rekao je Ilir Taipi, tehnički direktor JP Komunalac, koji ne poriče da ovaj problem odavno muči grad ali i njegovo preduzeće.

On je u nedavnoj izjavi Bujanovačkim rekao da je nedostatak kontejnera najveći problem jer komunalci redovno prazne kontejnere.

Taipi je deo krivice svalio i na građane koji, kako je rekao, u kontejnere bacaju pepeo iz peći, pa je tokom ove zime tako zapaljeno 5 kontejnera.

On je rekao da će Komunalac pokušati da nabavi 20 novih kontejnera čija je pojedinačna cena oko 45.000 dinara, nadajući se da će tako bar donekle biti ublažen problem koji muči Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *