Brankovci na takmičenju mladih preduzetnika i inovatora

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. mart 2019. Učenici bujanovačke OŠ „Branko Radičević“ učestvovaće na „Takmičarskim danima mladih preduzetnika i inovatora“ u Vranju, na kojem će predstaviti svoje biznis planove.

„Takmičarski dani mladih preduzetnika i inovatora“ je manifestacija Saveza pronalazača Srbije, koja je do sada organizovana u više od 20 gradova u Srbiji, sa ciljem da se podstakne kreativnost kod dece i primena naučenog.

U konkurenciji više od 150 osmaka i učenika prvog razreda srednjih škola iz Pčinjskog okruga, na takmičenju koje se održava u četvrtak u Domu vojske, deset učenika iz škole „Branko Radičević“ imaće priliku da prezentuju svoje poslovne ideje.

Učenici naše škole će biti podeljeni u dve ekipe i imaće 4-5 minuta da predstave ono što su sa svojim nastavnicima pripremili“, rekla je Bujanovačkim pedagog škole Natalija Stanković.

Prema njenim rečima, đaci su u utorak učestvovali i na edukativnoj radionici na kojoj su dobili instrukcije kako se kreira biznis plan.

Ovo takmičenje podržava i Vlada Srbije, a iz bujanovačke opštine će učestvovati i Srednja škola „Sveti Sava“ i učenici škole „Vuk Karadžić“ iz Levosoja i “Bora Stankovic” Klenike.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *