Komunalac u novom problemu: Kamioni u funkciji, ali radnici na bolovanju

Gnevni građani donose đubre ispre Komunalca (Foto čitalac)

BUJANOVAC, 25. mart 2019. (Foto Bujanovačke: Glavna ulica kod „Kule“) – U ponedeljak su Komunalcu na raspolaganju 4 kamiona smećara, ali se sada u ovom javnom preduzeću pojavio novi problem- manjak radnika.

Prema rečima Ilira Taipija, tehničkog direktora ove firme, od 23 radnika u Sektoru čišćenja i zelenila, 8 ih je na bolovanju pa se radi samo u jednoj umesto u dve smene.

Nemoćni smo jer ja kao direktor ne mogu da radniku sa drugim rešenjem naložim da radi drugi posao. Zapravo, mogu da naredim ali oni mogu da odbiju zadatak, ali i da firmu tuže sudu, objašnjava Taipi.

Situacija je, dakle, krajnje apsurdna ako se zna da Komunalac, ispred čije su upravne zgrade gnevni građani u subotu doneli gomilu smeća, zapošljava gotovo 200 radnika.

Osim toga, Opština je početkom marta Komunalcu odobrila zapošljavanje 7 radnika na određeno vreme upravo da bi se prevazišao ovaj problem, ali oni još uvek nisu počeli da rade.

Taipi naglašava da su, i pored svih problema, radnici Komunalca tokom vikenda uklonili smeće sa nekoliko gradskih lokacija, pre svega u Ulici Vojvode Stepe, u šta su se uverili i reporteri Bujanovačkih.

Međutim, gomile smeća i dalje su tu na ulazu u grad kod Motela, zatim kod „Kule“, kod „Lamela“… Taipi obećava da će u toku ponedeljka sve kritične lokacije biti očišćene:

Po programu rada, kontejneri bi trebalo da se prazne svakodnevno, ali to nismo činili nekoliko poslednjih dana zbog neispravnih kamiona. Očekujem da od danas, i pored manjka radnika, stabilizujemo situaciju, kaže Taipi.

Na adresu Bujanovačkih poslednjih dana stiže veliki broj komentara nezadovoljnih građana zbog konstantnih gomila smeća i prepunih kontejnera u širem centru grada, a da stvar bude još gora u ponedeljak ujutru po ko zna koji put gori i deponija, o čemu su nas takođe obavestili čitaoci:

Taipi kaže da je ekipa otišla tamo i da je ugasila vatru koja, kako je rekao, sada samo tinja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *