Vozače u Bujanovcu zbunjuje nedostatak putokaza

BUJANOVAC, 28. mart 2019. – Trasa Koridora 10 sa dve nove petlje promenila je geografiju Bujanovca, a zbog nedostatka putokaza vozači sa strane često ne mogu da se snađu kojim putem da krenu kada napuštaju grad.

Na slici koju vidite je izlaz iz grada sa kružnim tokom, odakle se put račva u tri pravca, i oni koji nisu odavde zaista imaju nedoumicu kuda da krenu da bi stigli do cilja.

Prema rečima naših čitalaca, Bujanovčani su često u prilici da namernicima objašnjavaju kako da stignu do željenog puta, a što je najzanimljivije i Bujanovčani često ne znaju kojim putem da krenu.

Doduše, putokaz postoji iza nadvožnjaka, ali valja stići dotle.

Sa mesta koje vidite na slici prvo isključenje sa kružnog toka desno vodi ka Gnjilanu. Starim putem za Preševo, kako bi se izbegla putarina, može se na dva načina: Levo sa kružnog toka pored Motela, ili desno iza benziske pumpe.

Oba isključenja vode na nekadašnji autoput.

Ako, pak, želite starim putem za Vranje onda morate preko nadvožnjaka pa desno, dok za novu trasu Koridora 10 u oba smera, ka Vranju, Nišu i Beogradu, odnosno Preševu i Makedoniji, sa nadvožnjaka idete levo, a tu već postoji saobraćajna signalizacija.

Na Koridor se izlazi i kod Srpske Kuće tako što se ranijiom autoputem pođe u pravcu Vranja.

Sve ovo deluje konfuzno i kad se čita, a kako li je tek vozačima koji nisu odavde?!

Zato, „apel nadležnima“: Postavite jednu tablu ispred kružnog toga!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *