ORD: Vodič kroz baštinu Srba i Albanaca

Bujanovac, 30. mart 2019. Organizacija za razvoj demokratiju (ORD) predstavila je u petak Vodič kroz materijalnu kulturnu baštinu Srba i Albanacana jugu Srbije, nastao kao plod istraživanja mladih ljudi iz Bujanovca i Preševa, koji su prikupili sve podatke.

U Vodiču su publikovani podaci materijalnih spomenika koji su izgradjeni pre 1900. godine poređani su po lokalitetima na kojima se nalaze.

Iz bujanovačkog ORD-a su poručili da Vodič ostaje otvoren za sve dodatne podatke koje građani mogu da dostave ovoj organizaciji kao nosiocu projekta pod nazivomMapiranje lokalnog kulturnog i verskog nasledja, kao sredstvo za gradjansko i interkulturalno obrazovanje mladih”, koji finansira Misija OEBS-a u Beogradu.

Nemamo ambiciju da smo nepogrešivo prikupili sve podatke, ostajemo otvoreni za nove informacije onih koji budu pročitali Vodič”, kažu u ORD.

Na prezentaciji u Kancelariji OEBS-a su, pored Vodiča, predstavljeni i stari instrumenti iz ovog kraja i fotografije spomenika, kao i tradicionalna jela Srba i Albanaca, koje je pripremuo čuveni kuvar Zvonko.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *