Nadležni obećali otvaranje trase kroz Grdelicu u maju

Vozači se nadaju da ovakve scene uskoro postaju prošlost: Sadašnja trasa kroz Grdelicu foto Bujanovačke)

BUJANOVAC, BEOGRAD, 2. april 2019. (naslovna foto Koridori Srbije) – Koridori Srbije saopštili su da su svi asfalterski radovi u Grdeličkoj klisuri završeni, i da „nakon 30. aprila sledi testiranje opreme i puštanje u saobraćaj novoizgrađenog autoputa“.

Preostalo je još da se završe radovi na Galeriji na Kosini 2, kao i elektromašinsko opremanje tunela Predejane i Manajle, nakon čega će trasa novog autoputa kroz Grdeličku klisuru biti spremna za puštanje u saobraćaj“, navode Koridori Srbije.

Izgradnja trase autoputa u dužini od 26,3 km kroz Grdeličku klisuru bila je „najzahtevniji građevinski poduhvat u ovom veku u Srbiji“, dodaju.

Trasa ima 33 mostovske konstrukcije, 9 velikih i na desetine malih potpornih konstrukcija, regulaciju Južne Morave u dužini od preko 4 km, 2 petlje – Predejane i Vladičin Han, i 2 velika tunela.

Obećanje izvođača radova je da će do 20. aprila  biti završeni svi radovi na Galeriji na Kosini 2, koja će samim tim biti spremna za puštanje u saobraćaj. Očekivani rok za završetak radova na elektomašinskom opremanju tunela je kraj aprila, iako je ugovoreni rok 17. maj“, tvrde u Koridorima.

Oni očekuju da će svi radovi u vezi trase autoputa kroz Grdeličku klisuru biti završeni do 30. aprila, nakon čega  sledi testiranje opreme i puštanje u saobraćaj novoizgrađenog autoputa.

Podsetimo da su rokovi za puštanje u saobraćaj ove trase nekoliko puta odlagani.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *